Honey Roasted Ribs (Iga Bakar Madu)

English

Treats everyone with this delicious Roasted ribs with honey. Really easy to make although it is a slow cook kind of food.

Ingredients

800 gr beef ribs

3 clove garlic, minced.

½ onion, minced.

2 cm ginger, crushed

3 tablespoon honey

½ tablespoon sweet soy sauce

½ teaspoon savory soy sauce (or you can replace it with salt)

½ tablespoon oyster sauce

½ teaspoon powdered nutmeg

½ teaspoon white sugar

2 liter water

How to

  1. Sauté garlic, onion and ginger until you smell the aroma. Add ribs, stir until changing color.
  2. Add honey, sweet soy sauce, savory soy sauce (or salt), nutmeg, salt and pepper. Stir until the ribs marinated.
  3. Add water into several batches. Cook until all the herbs fully absorbed.
  4. Bake in the oven for about 15 minutes at 160 degrees Celsius until cooked.

Honey Roasted Ribs

Bahasa Indonesia

Sebetulnya motivasi awal bikin iga bakar itu adalah karena sekarang banyak bermunculan restoran iga bakar tapi somehow buat saya porsinya nggak bikin puas. hehee… jadi kalo bikin sendiri kan lebih puas. Ternyata gampang kok meskipun memang agak makan waktu buatnya. Resep ini kalo nggak salah dapetnya dari majalah Femina, tapi kalo salah ya berarti saya lupa waktu itu nyontek resep dari mana karena catetan resep yang berantakan di buku mini saya :p

ini bahan-bahannya:

800 gr iga sapi

3 siung bawang putih, cincang

1/2 siung bawang bombay, cincang

2 cm jahe, dipeprek

3 sdm madu

1/2 sdm kecap manis

1/2 sdt kecap asin (atau bisa diganti dengan garam)

1/2 sdm saus tiram

1/2 sdt bubuk pala

1/2 sdt gula pasir

2 liter air

How to

  1. Tumis bawang putih, bawang bombay dan jahe hingga tercium aroma wanginya. Masukan iga sapi hingga berubah warna.
  2. Tambahakan madu, kecap manis, kecap asin atau garam, pala bubuk, garam dan merica. Aduk sampai semua iga terbumbui dengan rata.
  3. Masukan air kedalam panci berisi iga dalam beberapa tahap. Masak hingga seluruh bumbu dan air diserap oleh iga sapi.
  4. Panggang dalam oven selama kurang lebih 15 menit pada suhu 160 derajat celcius hingga iga matang.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s